Екскурс в минуле

Коли я викладаю на 1 курсі мене часто питають;”А чим Ви займались у 70-80 роки минулого сторіччя.”

Знайшов фото, що зроблено у ті роки і спробую їх описати

введення схем

1975 рік . Розроблено систему аналізу електронних схем (опубліковано у 1976 році). Демонструється робота підсистеми оперативного введення структурних та принципових схем. З історії компютерної графіки- ви бачите роботу користувача зі світловим пером, а монітор – це векторний монітор СІГДА (розроблено у Северодонецьку). На наступному рисунку- робота користувача при проектуванні гібридних інтегральних схем. Впроваджено на підприємстві, який розробляв спеціалізовані осцілографи (ВНІІРІП м. Вільнюс).

На наступному рисунку надано роботу  з моделлю системи попередження зіткнення суден.  Система бортова і на  цю систему отримано англійський патент її королевської величності.  Так що не все було поганим у ті далекі часи у цій галузі.  Правда, все робилося под егідою ВПК (Військово промислового комплексу) і тому зв’язків з наукоцями світу було мало. Хоча перший у світі підручник по Компютерній графіці написаний Ньюменом та Спрулом “Основы машинной графики” з підписом Ньюмена у мене є (він приїздив до Москви отримати гонорар за переклад книги і там я з ним познайомився).  

Опублікована ця робота сумісно із Заіченко Л.Є.

З інших цікавих робіт було відображення радіаційних поясів, що виконувалося для “Інституту прикладної геофізики АН СРСР”(знали, коли космонавти полетять). Загалом час був цікавий, може і тому, що молоді були.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments.

Leave a Reply

(обов`язково)

(обов`язково)