Виконання Додаткових Робіт

У 1992 році у НТУУ”КПІ” було створено КБ Інформаційних Систем і я був призначений його першим директором. З цікавих подій того періоду слід відзначити проведення першої на теринах колишнього СРСР виставки обчислювальної техніки фірми Apple. У  1995 році пішов з цієї посади, але за наказом ректора була створена лаб.”Інформ” у складі  КБ Інформаційних Систем під моїм керівництвом. Зараз лабораторія входить у склад КПІ-Телеком.

З 1992 року тісно працювали з американським професором (американцем українського походження) Любомиром Курилко. Це була чуйна, безкористна людина. Перші персональні компютери ми отримали від нього. Написали 6 брошюр у стилі “Ten minute for study”: “Вивчаємо та працюємо з Windows”, “Працюємо з Word”, “Перші кроки роботи Access”, “Вивчаємо та Працюємо з Internet” та інші

В лабораторії було зроблено перший Web-сайт НТУУ”КПІ” і вже більше 10 років він супроводжується і модернізується (адреса http://kpi.ua ). На CMS PHP Nuke у 2004 році розроблено внутрішній інформаційно – комунікаційний Web-сайт НТУУ”КПІ”  (http://document.ntu-kpi.kiev.ua )

Виконую обов’язки адміністратора навігаційного порталу НТУУ”КПІ” (http://kpi.ua/portal) та 4 роки був Web-майстра сайту (http://grid.kpi.ua ). У 2011 році цей сайт було оновлено і передано на супроводження Б. Булаху. Опікуюсь ще сайтами: http://webometr.kpi.ua , http://report.kpi.ua , http://journals.kpi.ua. У 2012 році вийшов з ініціативою створення сайту по Cloud Computing. Його створенно і йде заповнення. Відповідальний за його заповнення та супроводження К.Харченко.

За завданням Ректора НТУУ”КПІ” з середини 2008 року займаюсь питаннями світового рейтингу нашого Університету. Цей рейтинг започаткувала Іспанська фірма Семантек. При цьому рейтинзі аналізується відображення наукової роботи на сайтах Університетів світу. Аналізується понад 16000 університетів і для 4000 два рази на рік публікується рейтинг. Нами була виконана наступна робота:

1. Опублікована стаття у “КП” №4 webometr.doc

2. Підготовлено наказ по Університету

3. Розроблено та супроводжується сайт ціль якого – створити умови підняття рейтингу НТУУ”КПІ” (http://webometr.kpi.ua) і з 8 місця у 2009 році ми вийшли на 2 місце у 2011 році, а 2012 вийшли на 1 місце в Україні і 957 місце у світі.

4. Розроблено сайт Загально-університетських наукових робіт ( http://report.kpi.ua )

5. Створено інтегрований Веб-ресурс журналів, що видаються в НТУУ”КПІ” за адресою ( http://journals.kpi.ua )

6. Аналізуються питання підняття рейтингу НТУУ”КПІ” у СКОПУС

7. Аналізуються питання Дистанційного навчання у Хмарах і розробляється сайт http://dl-cloud.kpi.ua

Були цікаві додаткові роботи і у навчальній роботі.

No Comments.

Leave a Reply

(обов`язково)

(обов`язково)