Навчальна робота

Читає курси лекцій: “Сучасні парадигми програмування та моделювання програмних систем”, “Технологія створення програмних продуктів”,  “Основи системного аналізу”.

Проектування СТС.

Під проектуванням розуміється цілеспрямована послідовність дій по прийняттю і реалізації проектних рішень, що призводять до створення опису об’єктів проектування, достатнього для його виготовлення й експлуатації в заданих умовах.

У результаті проектування повинний бути створений єдиний узгоджений проект СТС, що забезпечує її працездатність і необхідний рівень якості функціонування й ефективності.

Зміст системотехнічної діяльності.

Кожна СТС проходить наступні етапи у своєму розвитку:

1.      Перед проектний етап.

На цьому етапі виконується зовнішнє проектування СТС на підставі вихідних вимог.  Результатом зовнішнього проектування є ТЗ на створення СТС.

2.      Розробка проекту СТС. Включає внутрішнє проектування СТС (тобто розробка її структури на всіх рівнях її декомпозиції).  Результатом є проектна, конструкторська і технологічна   документація

3.      Реалізація  проекту СТС. Змістом цього етапу є виготовлення СТС.  Результатом  є СТС, готова до експлуатації.

4.  Експлуатація.

Сучасні САПР – це сукупність пакетів, пов’язаних за інформацією та керуванням.

Будь-яке проектування проходить через ряд етапів:

1.   Зовнішнє проектування (патентний пошук, ідеологічні аспекти);

2.    Схемотехничне проектування (операційне проектування);

3.   Конструкторське проектування.

На кожному етапі існують свої ППП. Треба зв’язати усі ППП, щоб проектування було достовірним і швидким. Для цього потрібні проміжні пакети (щоб зв’язати БД треба побудувати буферні структури даних), вони повинні бути універсальним, мобільними, повинні працювати на різних технічних засобах, придатні для передачі на великі відстані. Сьогодні це текстові формати даних EDIF (не алгоритмічна мова для опису об’єктів електронної техніка, VHDL).

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>