Всеукраїнська олімпіада з програмування

Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування (Олімпіада) – щорічна система масових очних змагань у творчому застосуванні здобутих знань, умінь і навичок командної роботи з комп’ютер¬ної алгоритмізації та створення ефективних програм, на базі обраних алгоритмів, серед студентських команд вищих навчальних закладів (ВНЗ) ІІІ-ІV рівнів акредитації незалежно від форм власності та підпорядкування.

Олімпіада проводиться в три етапи у базових ВНЗ І, ІІ та ІІІ етапів, перелік яких затверджується Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.
І етап (1/8 Першості світу) – у кожному обласному центрі та столиці АР Крим у базовому (базових) ВНЗ І етапу, серед студентських команд ВНЗ області (АР Крим). Кількість учасників І етапу не обмежується. По результатах визначаються як обласні переможці, так і переможці І етапу по кожному ВНЗ, команди якого взяли участь у змаганнях.
ІІ етап (1/4 Першості світу) – у п’яті географічних регіонах України (Київському, Центральному, Східному, Південному та Західному), склад яких затверджується Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, серед переможців І етапу. Кількість учасників ІІ етапу по кожному регіону визначається можливостями базового ВНЗ, мінімальний рівень яких не може бути меншим за 40 команд.
ІІІ етап – у першій та другій лігах в двох базових ВНЗ ІІІ етапу:

  • у першій лізі (1/2 першості світу) – серед переможців ІІ туру Олімпіади та переможців національних Олімпіад країн південно-східної Європи, перелік яких визначається Оргкомітетом Першості світу. Кількість українських учасників першої ліги щорічно визначається квотою, яка залежить від загальної кількості команд, що візьмуть цього року участь у національних Олімпіадах країн південно-східної Європи. Базовий університет з проведення півфіналу першості світу затверджується її Оргкомітетом.
  • у другій лізі – серед переможців ІІ туру, які не увійшли до квоти, виділеної Україні у світовому півфіналі. Кількість учасників другої ліги не може бути меншою за 30 команд.

За погодженням з відповідним Оргкомітетом, участь поза конкурсом у І-ІІІ етапах Олімпіади можуть брати студенти вищих навчальних закладів I, II рівнів акредитації, а також представники кращих середніх навчальних закладів України.

Перемога у І лізі Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування – путівка до участі у фіналі Всесвітньої студентської олімпіади з програмування АСМ-ІСРС

Детальніше на сайті: http://pc-ua.com.ua/page702.html

Comments are currently closed.