Столичний університет Лондона: інструкція з вступу

За суб’єктивним рейтингом газети «Таймс», UCL займає 4-е місце серед всіх вузів світу – обганяючи навіть великий Оксфорд і прогресивний MIT. Він знаходиться в самому серці однієї з найбільших світових столиць, що безумовно відкриває для студентів цілий спектр можливостей і перспектив. Заснований як світський коледж - на противагу релігійним Оксфорду і Кембриджу – UCL почав приймати на рівних умовах всіх бажаючих, незалежно від їхньої статі, релігійних поглядів і соціального стану. Сьогодні тут навчається близько 40% іноземців з 140 країн, співвідношення чоловіків і дівчат приблизно однакове. Серед відомих випускників – винахідник телефону Олександр Белл, Махатма Ганді і сучасний скульптор Ентоні Гормлі, що розставляє фігури людей на дахах знаменитих будівель по всьому світу.

Критичне мислення, вивчення конкретних прикладів, об’єктно-орієнтоване навчання, міждисциплінарне взаємодія – на цих методиках будувалася ліберальна система освіти в UCL. Програма бакалаврату складається з лекційного блоку, семінарів та індивідуальних консультацій з науковим керівником, а для студентів, які вивчають науку і інженерію, проводяться лабораторні заняття. Університет намагається мінімізувати кількість учнів у групах і більше часу відводити на самостійну роботу без педагогів. У UCL у кожного учня є наставник, з яким він може порадитися як по академічним, так і з особистих питань.

Термін подачі документів

Офіційний термін – до 15 січня, на медичне відділення – до 15 жовтня. Є шанс відправити пізню заявку до 30 червня (підходить не для всіх спеціальностей), в цьому випадку інститут не гарантує детального її розгляду, до того ж ви втрачаєте переваги перед іншими студентами у порядку зарахування до вузу.

Процедура вступу

Необхідно заповнити відповідну форму через загальну для всіх вузів Великобританії систему UCAS, прикріпивши рекомендаційний лист. Вартість заявки для однієї спеціальності £ 11 або £ 22, якщо ви хочете спробувати поступити на інші відділення. Російського атестата про середню освіту буде недостатньо для вступу до UCL, для іноземних абітурієнтів проводяться підготовчі курси для наукових та інженерних, гуманітарних спеціальностей і  мовні курси, по закінченню яких учням видаються сертифікати UPC. У цій брошурі російською мовою можна докладніше почитати про програму підготовки.

Вимоги до вступників

Хороші і відмінні оцінки не нижче ABB за англійською системою, при цьому верхнє значення завжди у профільного предмета. Вимоги по кожній спеціальності можна знайти на сайті. У 2011 році університет постарався обмежити кількість А * балів, необхідних для вступу. Мінімальні бали GCSE – C, Internet-TOEFL – 94 бали; IELTS Academic – 6,5, A-Levels – АBB, IB – 34.

Статистика

  • Тривалість навчання – 3-4 роки
  • Студентів на рік – 24 000
  • Академічних відділень – 52

Вступні іспити

Вступникам на медичний факультет потрібно здати BMAT (Biomedical Admission Test), а на юридичний – LNAT (National Admissions Test for Law).

Найбільш успішних кандидатів запрошують на день відкритих дверей, де знайомлять з професорами та студентами університету, і пропонують пройти співбесіду, тестування або написати письмову роботу. На цьому етапі важливо проявити свої особистісні якості, потенціал і зацікавленість у майбутній професії.Хоч іноземні студенти і звільнені від обов’язкового інтерв’ю, представники UCL рекомендують їм по можливості відвідати день відкритих дверей.

Вартість навчання

Для більшості студентів гуманітарних, художніх і соціальних напрямків, а також статистиків і юристів оплата навчання в 2011 році становить £ 13410, для більшості наукових та інженерних спеціальностей, включаючи археологію і образотворче мистецтво, житлове будівництво та архітектуру – £ 17560, найдорожче освіту у медиків – £ 26190.

Доступні гранти

UCL для своїх студентів пропонує безліч різноманітних грантів і стипендій, що присуджуються в основному за відмінні успіхи в навчанні, що покривають вартість авіаквитків, проживання або навчання. Сума варіюється від £ 1000 до повної ціни за рік або £ 14000 щорічно. З повним списком можна ознайомитися на сайті.

Кампус

Розташоване в самому центрі Лондона, в районі Блумсбері, головна будівля UCL архітектури Вільяма Уїлкінса з його знаменитим двором каре не раз використовувалося для зйомок різних фільмів і серіалів. Тут знімали сцени з фільмів «З широко закритими очима», «Гладіатора» і навіть «Мумія повертається» – можливо, тому що тема мумій взагалі близька університету. Основні навчальні корпуси знаходяться там же, окремі будівлі і лікарні зосереджені в центральній частині Лондона. Поруч з коледжем знаходяться багато інші школи та інститути – такі, як Royal Academy of Arts, London Business School і British Museum.

У студентів коледжу є своя громада UCLU – найстаріша у всій Англії. Її місія полягає у розвитку та підтримці дружньої атмосфери між учнями, організації спортивних, культурних або волонтерських заходів. На сьогоднішній день існують близько 180 клубів і співтовариств, серед яких «Суспільство консерваторів», «Магічне співтовариство», «Клуб хірургів» та багато інших. На їх  сайті завжди є інформація про останні події в стінах і за межами школи.

В одному з коридорів основного навчального корпусу встановлена ​​старовинна дерев’яна будка, в якій виставлена ​​мумія Єремії Бентама – філософа і натхненника UCL. Виконати посмертне бажання вчителя і увічнити його голову і скелет взявся учень доктор Томас Саутвуд Сміт, який в 1850 році і передав муміфікованого наставника коледжу. Справжню голову, втім, скоро замінили воскової – мумія занадто швидко стала об’єктом студентських жартів.

Музеї та бібліотеки

Централізована мережа з 16 бібліотек розосереджена по території Блумбері. Тут зібрано понад 1,5 мільйона книг самої різної тематики: від фізики та економіки до міського планування та єгиптології. Викладачі та студенти мають доступ до архівів University of London і The British Library.

Колекція UCL зберігає найважливіші історичні та культурні документи, архіви, рідкісні книги і середньовічні манускрипти Великобританії. Саме тут зберігаються перші екземпляри Principia Ісаака Ньютона, On the Origin of Species Чарльза Дарвіна і «Улісса» Джеймса Джойса.

Доступ до більшості матеріалів музеїв, в числі яких Petrie Museum of Egyptian Archaeology, Grant Museum of Zoology And Comparative Anatomy, Institute of Archaeology Collections і The Flaxman Gallery, так само як і до колекцій геології, мистецтва, етнографії та науки можна отримати тільки по запису .

Цікаво

Маскот

Талісман коледжу – безіменний воїн, що символізує всіх спортсменів коледжу.Його рука в обладунках, що тримає зелений вінок, зображена на гербі університету.

 

Спорт

Веслування. Човновий клуб тут існує ще з 1864 року. Щороку студентів відправляють на престижне змагання Великобританії Henley Royal Regatta.

Самий незвичайний курс

Вікінгологія – знайомить студентів з культурою вікінгів через вивчення нордичної мовної школи, древньоскандинавської літератури та середньовічної історії.Останній рік навчання проходить безпосередньо в одному з університетів Скандинавії.

UCL онлайн

На сторінці iTunesU можна безкоштовно прослухати лекції видатного лінгвіста й автора класифікації формальних мов Ноама Хомського або підписатися на Lunch Hour Lectures, де вчені протягом 40 хвилин розповідають про новітні розробки і поточних дослідженнях, наприклад, про вплив Фейсбук на розвиток суспільства.

Університет активно розвиває систему електронного навчання. Платформа Moodleдозволяє викладачам викладати матеріали курсу для своїх студентів – деякі з них відкриті для гостьового доступу.

 

Матеріал взято з theoryandpractice.ru

Оригінал: http://theoryandpractice.ru/posts/3995-instruktsiya-kak-postupit-v-ucl

Comments are currently closed.